Ciasto z malinami to smakowity deser, który z całą pewnością na stałe zagości w twoim jadłospisie. Domowy przysmak sprawdzi się idealnie zarówno na co dzień, jak i na te specjalne okazje. Niech twoja kuchnia wypełni się słodkim zapachem leśnych malin. Wypróbuj nasz przepis, aby złapać na talerzu ostatnie chwile lata.
Zobacz także: Przepis na powidła śliwkowe bez smażenia. Ekspresowy sposób na pyszne przetwory
Przepis na szybkie ciasto z malinami – lista składników
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- ok. 0,5 szklanki cukru
- 1/2 szklanki oleju lub roztopionego masła
- 4 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 400 g malin
- cukier puder
Zobacz także: Przetwory w sam raz na zimę. Przepis na dżem ze śliwek
Przepis na szybkie ciasto malinowe – sposób przygotowania
- Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni.
- Małą, prostokątną foremkę wykładamy papierem do pieczenia.
- Jajka ubijamy z cukrem i z cukrem wanilinowym.
- Do białej i puszystej masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy.
- Wlewamy olej lub roztopione masło, a następnie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Ciasto wylewamy do formy i układamy maliny.
- Pieczemy całość przez 30 min w temperaturze 190 stopni.
- Ciasto wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy do ostygnięcia. Dekorujemy cukrem pudrem.
- Gotowe! Smacznego!
Zobacz także: Przepis na Ratatouille. Francuskie leczo w zupełnie nowym wydaniu
Dodaj komentarz