Ryby w kuchni: Pikantna zupa rybna
Strona główna » Ryby w kuchni: Pikantna zupa rybna

Ryby w kuchni: Pikantna zupa rybna

Nie wszyscy przepadają za zupą z ryb, gdyż często wydaje się ona zbyt mdła. Ale nie musi tak być – rozwiązaniem jest pikantna zupa rybna.

Pikantna zupa rybna

Przeciwieństwem zwykłej, lekko mdławej zupy rybnej jest jej wersja pikantna. Pełna warzyw, o wyrazistym smaku powinna się spodobać tym osobom, które preferują zdecydowane smaki w kuchni. Jest zdrowa, sycąca i rozgrzewająca, czyli z powodzeniem może stanowić cały obiad. Można ją ugotować z jakiegokolwiek gatunku ryb, lub wymieszać różne – ważne, aby ryby były bez ości, czyli filetowane.

Składniki:

Przygotuj:

  • 20 dag ryb bez ości – mogą być różne rodzaje
  • 1 łyżka masła lub smalcu
  • 2 marchewki
  • korzeń pietruszki
  • 1 paprykę czerwoną
  • cebulę
  • 2 ziemniaki
  • por
  • natka pietruszki
  • przyprawy: łyżka papryki wędzonej, pół łyżeczki chilli, łyżka suszonego tymianku, liść laurowy, sól pieprz

Pikantna zupa rybna – przepis

Umyj i poszatkuj warzywa. Na dnie garnka rozpuść masło, zeszklij na nim najpierw cebulę, po czym dodaj i podsmaż resztę warzyw oraz przyprawy. Smaż 5 minut, potem zalej wszystko wrzątkiem i gotuj dalej, aż warzywa zmiękną. Ryby pokrój na kawałki i dorzuć do zupy a następnie gotuj wszystko jeszcze jakieś 10 – 15 minut. Zupę podawaj na gorąco, z pieczywem i posypaną natką pietruszki. Smacznego!

Uwaga! Dla wszystkich naszych Czytelników mamy coś naprawdę wyjątkowego. Przygotowaliśmy niezwykle ciekawe quizy z różnych kategorii. Największą niespodzianką jest to, że po rozwiązaniu quizu jest szansa na wygranie nawet 50 tys. złotych! Kliknij i sprawdź

ZOBACZ TEŻ:

Komentarze

Jedna odpowiedź do „Ryby w kuchni: Pikantna zupa rybna”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Najpopularniejsze

Zobacz więcej >