„Kuchenne Rewolucje” prowadzone przez Magdę Gessler to kultowy program w którym prowadząca rusza na ratunek polskim restauracjom. Sprawdź, o czym był odcinek 6 sezonu 25.
„Kuchenne Rewolucje”, czyli Magda Gessler w akcji
To reality show, w którym charyzmatyczna prowadząca Magda Gessler odwiedza restauracje w całej Polsce, aby zmienić ich oblicze i sposób działania. Właściciele, którzy mają problemy finansowe sami zgłaszają swoje obiekty do programu. Magda przybywa na miejsce, najpierw próbuje dań, potem rozmawia z właścicielami próbując dociec, w czym tkwi problem. Odwiedza kuchnię i sprawdza jej czystość oraz sposób działania, rozmawia z personelem. Na podstawie tego podejmuje decyzję, czy zrobi kuchenną rewolucję. „Kuchenne rewolucje” oglądać można w każdy czwartek w TVN o godzinie 21:35
„Kuchenne Rewolucje 25” – odc. 6, Kamionki
W Kamionkach pod Poznaniem małżeństwo Daria i Robert prowadzi restaurację „Fyrtel smaków”. Słowo „fyrtel” w gwarze poznańskiej oznacza zakątek czy podwórko. Wcześniej małżeństwo prowadziło restaurację w Poznaniu, ale przenieśli się do Kamionek, gdzie mogą liczyć na pomoc rodziny. Robert lubi eksperymentować w kuchni, dlatego jego dania są z jednej strony tradycyjne, a z drugiej – mają elementy kuchni eksperymentalnej. Niestety, ta idea w Kamionkach się nie sprawdziła, dlatego właściciele poprosili Magdę Gessler o pomoc.
„Fyrtel smaków” – co było nie tak?
Magda Gessler zaczęła „Kuchenne Rewolucje od spróbowania dań. Stwierdziła, że są one przekombinowane. Poprosiła Roberta, aby przygotował potrawy jeszcze raz, tym razem bez udziwnień. Jednak i tym razem potrawy nieco odbiegały od ideału. Robert nie dopuszcza nikogo do kuchni, przepracowuje się ale w Kamionkach robi tylko dania na wynos. Magda Gessler stwierdza, że restauracji brakuje marketingu. Za to doceniła wyposażenie i porządek w kuchni.
Restauracja „Złota Świnka”
Magda zmieniła nazwę restauracji na „Złota Świnka” ze względu na to, że w menu będą potrawy ze słynnej w Wielkopolsce świni złotnickiej. Wystrój zmieniła z szaroniebieskiego na złoty, biały i szary. Stwierdziła też, że Robert musi skompletować zaufany zespół, a nie robić wszystko osobiście. W menu pojawiły się potrawy ze skwarkami, chleb ze smalcem, żeberka wieprzowe i karkówka. Magda Gessler udzieliła wskazówek jak przygotowywać te dania tak, by były proste i pyszne. W ramach marketingu pracownicy mieli namalować plakaty i roznieść je po mieście, po urzędach i instytucjach, co zintegrowało i rozluźniło zespół.
Udane „Kuchenne rewolucje” w Kamionkach
Kolacja pokazowa zachwyciła gości i samą Magdę Gessler, wszystko wypadło idealnie. Kiedy Gessler po 12 tygodniach wróciła do „Złote Świnki” pochwaliła wszystkie potrawy. Daria i Robert potwierdzili, że od czasu „Kuchennych Rewolucji” mają wielu gości. Robert przyjął do kuchni Swietłanę, która odnalazła się w kuchni. Na koniec właściciele wraz z Załogą zaskoczyli Magdę Gessler prezentem z okazji jej urodzin. Restauratorka oprócz kwiatów i słodkości otrzymała wielką, złotą świnkę – skarbonkę.
ZOBACZ TEŻ:
Dodaj komentarz