„Kuchenne Rewolucje” prowadzone przez Magdę Gessler to kultowy program w którym prowadząca rusza na ratunek polskim restauracjom. Sprawdź, o czym był ostatni odcinek.
„Kuchenne Rewolucje”, czyli Magda Gessler w akcji
To reality show, w którym charyzmatyczna prowadząca Magda Gessler odwiedza restauracje w całej Polsce, aby zmienić ich oblicze i sposób działania. Właściciele, którzy mają problemy finansowe sami zgłaszają swoje obiekty do programu. Magda przybywa na miejsce, najpierw próbuje dań, potem rozmawia z właścicielami próbując dociec, w czym tkwi problem. Odwiedza kuchnię i sprawdza jej czystość oraz sposób działania, rozmawia z personelem. Na podstawie tego podejmuje decyzję, czy zrobi kuchenną rewolucję. „Kuchenne rewolucje” oglądać można w każdy czwartek w TVN o godzinie 21:30, oraz w serwisie player.pl
„Kuchenne Rewolucje 25” – odcinek 2, Szczecin
Magda Gessler przyjeżdża do Szczecina, gdzie Kacper (24 lata) wraz z mamą Romą prowadzą kafejkę z prostym menu – kanapki, naleśniki, ciasta, kawa i herbata. Niestety lokal nie cieszy się popularnością wśród Szczecinian, a właściciele zaczęli borykać się z problemami finansowymi. Przełożyło się to na relacje między matką a synem, które zaczęły się stawać coraz bardziej napięte. Magdzie Gessler potrawy z menu nieszczególnie przypadły do gustu, dostrzegła też od razu napięcia w rodzinie i na kuchni. Postanowiła więc podjąć się zrobienia w kafejce kuchennych rewolucji.
„Elegancko Cafe” – co było nie tak?
Zdaniem Magdy Gessler zarówno wnętrze jak i menu w „Elegancko Cafe” były pozbawione wyrazu i niekoniecznie pasowało do nazwy lokalu. Dlatego „Kuchenne rewolucje” zaczęła od zmiany nazwy – nazwała kawiarenkę „Bistro To Tu i To Tam”. Po remoncie wnętrze nabrało życia, a potrawy stały się o wiele bardziej kolorowe. Znalazło się w nim wiele sałatek z oryginalnymi sosami według receptury Magdy Gessler oraz jej autorski tort bezowy i tort kawowy z rumem. Kanapki i naleśniki doczekały się ciekawych dodatków i kompozycji. Pojawiła się również oferta wegańska.
„Bistro To Tu i To Tam” – „Kuchenne Rewolucje” pomogły?
Kolacja pokazowa, która odbyła się w lokalu zgromadziła wielu smakoszy, którzy byli zachwyceni zarówno wystrojem jak i nowym menu. Wszyscy wyszli zadowoleni i najedzeni, a właściciele byli pełni nadziei na lepszą przyszłość. Po kilku tygodniach Magda Gessler wróciła do „To Tu i To Tam” aby sprawdzić, jak Kacper i Roma sobie radzą. Spróbowawszy potraw z menu uznała rewolucję za udaną.
ZOBACZ TEŻ:
Uwaga! Dla wszystkich naszych Czytelników mamy coś naprawdę wyjątkowego. Przygotowaliśmy niezwykle ciekawe quizy z różnych kategorii. Największą niespodzianką jest to, że po rozwiązaniu quizu jest szansa na wygranie nawet 100 tys. złotych! Kliknij i sprawdź.