Nutella z orzechów włoskich - przepis - Radio Pogoda - słuchaj radia
Strona główna » Nutella z orzechów włoskich – przepis

Nutella z orzechów włoskich – przepis

,

Pyszny krem czekoladowy możesz przygotować w domu. Nutella z orzechów włoskich jest pyszna – sprawdź nasz przepis.

Choć smak nutelli kojarzy nam się głównie z orzechami laskowymi, to można ją zrobić również z orzechów włoskich. Krem przygotowany w domu będzie pozbawiony oleju palmowego i różnego rodzaju sztucznych dodatków, a tym samym będzie zdrowszy. Taka nutella będzie pasowała do kanapek, deserów czy naleśników. Nadaje się również jako polewa do ciast czy pierników, a smarując nią krakersy zrobisz szybką przekąskę dla niespodziewanych gości.

Składniki

Aby przygotować nutellę z orzechów włoskich potrzebujesz:

  • szklankę mleka
  • łyżkę kakao
  • szklankę łuskanych i pokruszonych orzechów włoskich
  • łyżkę masła
  • 2 łyżki miodu lub cukru

Nutella z orzechów włoskich przepis

Wymieszaj w garnku mleko, kakao, mąkę i cukier lub miód. Orzechy przypraż na patelni a następnie zblenduj. Wymieszane mleko z dodadtkami doprowadź do wrzenia po czym dodaj zblendowane orzechy. Gotuj jeszcze przez chwilę tak, aby masa uzyskała konsystencję kremu. Całość przelej do słoiczka, kiedy krem wystygnie to jeszcze nieco stężeje. Smacznego!

ZOBACZ TEŻ:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Najpopularniejsze

Zobacz więcej >