Podczas kulinarnych pokazów, które odbędą się w nowej strefie restauracyjnej Pasażu Grunwaldzkiego, Robert Makłowicz zaprosi wszystkich na degustacje potraw z różnych stron świata. Krakowski podróżnik przez wiele lat był autorem i gospodarzem programu kulinarnego, z którym odwiedził 6 kontynentów i kilkadziesiąt państw. O kulinarnych inspiracjach oraz przepisach na smaczne dania opowie także Beata Śniechowska – wrocławianka, która w 2013 roku zwyciężyła w II edycji programu MasterChef.
Tego dnia będzie można nie tylko podejrzeć profesjonalistów i zasmakować ich dań, ale także udoskonalić swoje umiejętności, biorąc udział w kulinarnych warsztatach. W samodzielnym przygotowywaniu potraw, doświadczeniem i radami wesprze, uczestników wybitny szef kuchni – Bartłomiej Płócienniak. Jako że pasję do gotowania warto rozwijać już od najmłodszych lat, nie zabraknie także zajęć dla dzieci, które nauczą się przyrządzać zdrowe i różnorodne przekąski pod okiem trenerów z Akademii Młodego Kucharza. To jednak nie koniec smaczków – na wszystkich gości strefy restauracyjnej czekać będzie też wiele kulinarnych niespodzianek, wielkanocnych inspiracji i konkursów z nagrodami
Impreza odbędzie się 19 marca (sobota) w godzinach od 13 do 18 na poziomie +2 w Pasażu Grunwaldzkim. Więcej informacji na www.pasazgrunwaldzki.pl