Po co sięgamy, gdy przemarzniemy i chcemy się rozgrzać? Po herbatę z miodem i cytryną. Dla wielu z nas synonim szybszego zdrowienia. A tu…
Kuchnia
-
-
Sernik malinowo-czekoladowy: łatwy do przygotowania i smakuje praktycznie każdemu. Przedstawiamy przepis na wyśmienity deser. Składniki: 150 g (18-20 sztuk) kruchych ciastek lub herbatników; masło;…
-
Osoby cierpiące na nadciśnienie, a także zagrożone tą chorobą powinny ograniczać spożycie soli. Sprawdź, czego można używać zamiast soli, tak żeby potrawy nam smakowały,…
-
Wielkanocny mazurek z bezą włoską według przepisu Daniela Bereziaka, szefa kuchni restauracji Karczma Rzym w Bydgoszczy. Upieczony na kruchym cieście z kajmakiem ozdobiony jest…
-
Wielkanocny przepis Daniela Bereziaka, szefa kuchni restauracji Karczma Rzym w Bydgoszczy. Jest to – jak mówi autor – wariacja na temat jajka po szkocku,…
-
Przepis na żur wielkanocny Daniela Bereziaka, szefa kuchni restauracji Karczma Rzym w Bydgoszczy. Prawdziwie świąteczny – z boczkiem wędzonym, białą kiełbasą i majerankiem. Tradycyjny…
-
Wielkanocny mazurek – poznaj prosty przepis na domowego mazurka ze śmietankowo-kakaową pomadą. Kruche cisto do mazurków – składniki: ½ kg mąki krupczatki; 1/3 szklanki…
-
KuchniaWiadomościWybrane
Baba drożdżowa na Wielkanoc według XIX-wiecznego przepisu
autor Teresa WalczakW XIX wieku pieczenie bab na Wielkanoc było poważnym i trudnym zadaniem. Zajmowało zazwyczaj cały dzień. Dziś jest nam zdecydowanie łatwiej, ale unoszący się…
-
Dowiedz się, jak przygotować suflet cytrynowy. Przedstawiamy prosty przepis na zdrowy i sycący deser cytrynowy. Wkrótce przyjdzie Wielkanoc, więc możesz zaskoczyć rodzinę i przygotować…
-
Przedstawiamy dwa łatwe w przyrządzeniu i wykwintne dania z łososia. Poznaj przepisy na zdrowy i sycący obiad. Nie od dziś wiadomo, że ryba powinna…